Ny nettadresse!

Vi får ny nettadresse torsdag 11. mars: viken.no/rud-vgs

Aktuelt

Her er 10 gode grunner til å velge yrkesfag!

Å bestemme seg for utdanning eller hvor man vil jobbe, kan virke vanskelig når du er ung. Hvordan kan jeg vite hva som vil passe for meg? Her er 10 grunner til å velge yrkesfag. Se filmen fra WorldSkills Norway.      

Vi har 79 ledige læreplasser i Viken fylkeskommune!

– Er du lærelysten, har gode samarbeidsevner og er nysgjerrig? Da vil vi gjerne ha deg inn i en av våre 79 ledige læreplasser på videregående skoler og i fylkesadministrasjonen, sier Ingvild Bellen Wear i HR-avdelingen i Viken fylkeskommune.    

Bli en av oss på Rud!

Har du ikke bestemt deg enda for hvilken skole du vil gå på? Bli bedre kjent med våre utdanningsprogram og hvilke muligheter du har. Vi ønsker deg velkommen som elev på Rud videregående skole!

Vellykket fagdag for elevene på TIF; karosseri, skade og lakk.

Hos 2BLA har vi hatt en vellykket fagdag med ekspertene fra Norsk Prol og Meguaiers. Vi har fått dypdykk innen profesjonell lakkrens og polering, teknikker for reparasjon/utbedring av lakkdeffekter og skape glans på utstillings nivå.  

Drømmen om vårt nye Sandvika. Samarbeid mellom Rud vgs. og Sjøholmen kunst og kulturhus ble sparket i gang denne uken.

Kristin Lie Fjørstad, daglig leder Sjøholmen kunst og kulturhus og Eirik Jarl Trondsen, igangsetter visuelt kreativt visjonsarbeid, og informerte om prosjektet til lærere på avd. HDP – FBIE denne uken. Sjøholmen kunst og kulturhus ønsker å involvere ungdom fra Rud vgs i Sandvikas utvikling som by og tettsted - et tema som i høyest grad berører dem. Kunst og kunstneriske uttrykk kan være et viktig virkemiddel for å få frem ideer, drømmer og muligheter. Kommunale planprosesser når ofte ikke frem til de under 18 år, og Sjøholmen er nysgjerrige på hvordan de unge ønsker at vårt nye Sandvika skal være. Bærum kommune lager planer for en omfattende byutviklingsprosess i Sandvika og en økning i antall innbyggere fra 6700 til over 20000 frem mot 2040. Utvikling av gater og byrom skal bygge opp under ambisjoner om byvekst. Nærområdene til prosjektpartnere er en del av planene. Et spennende samarbeid for elever og lærere på Rud vgs. som er i tråd med nye læreplaner (fagfornyelsen). Nærmere info. om Sandvika og byutviklingen: Sandvikaby.no - Opplev Sandvika by, byen i hjertet av Bærum Stedsutvikling Sandvika  

Avlysing av eksamen: – Eneste fornuftige å gjøre

– Det er bra at statsråden nå avklarer at det ikke blir skriftlig eksamen i år. Det er det eneste fornuftige å gjøre i et år der elevene har fått så ulikt grunnlag for å ta eksamen, sier fylkesråd for utdanning og kompetanse, Siv Henriette Jacobsen.  

Rud trenger vikarer

Har du lyst til å være vikar og har kompetanse i språkfag eller realfag? Skolen trenger vikarer på alle tre trinn!

Ja, det er faktisk mulig! Elektro og datateknologi gir studiekompetanse med 3 år fordypning i realfag.

Fanny Elida Mo Rosvold ønsket seg muligheten for å gå på høyskole eller universitet etter fullført videregående. Hun likte matte og teoretiske fag, men hadde også lyst til å gjøre noe praktisk. «Jeg ville ikke bare sitte i et klasserom og ha ren teori. Jeg er interessert i elektronikk og teknologi. Ved å velge dette utdanningsprogrammet, kunne jeg kombinere spennende teori og få relevant praksis innen fagområdet. I tillegg gir det meg studiekompetanse innenfor realfag, noe som er opptakskrav til blant annet ingeniørstudiet». «Det beste med min studiehverdag er at undervisningen er bygd opp med en kombinasjon av praktisk og teoretisk arbeid, variasjon og en del frihet. Fagkombinasjonen er bra, selv om realfagene som matte og fysikk kan være litt krevende. Elektrofagene er særlig spennende fordi vi utfører mange interessante prosjekter. For tiden jobber vi med adgangssystemer og programmering». Fanny har ikke bestemt seg for hva hun ønsker å jobbe med senere, men er glad for at denne utdannelsen gir henne mange muligheter. «Det er aldri for sent å angre på valgene man tar. Det norske skolesystemet er heldigvis laget slik at det er mulig å foreta endringer og finne nye løsninger. Finner man noe som høres interessant ut så prøv det, legger hun til.» I klassen er det et godt miljø hvor alle stiller opp og hjelper hverandre. Det er kun Fanny som er jente blant alle guttene, men hun syntes dette fungerer veldig bra. «Vi har vi et veldig fint og avslappet klassemiljø», sier Fanny avslutningsvis.    

Ungdomsbedriften Redd håret UB fokuserer på donering av hår

"Hei, jeg heter Aurora, og jeg hadde veldig langt hår. Jeg hørte om at man kunne donere håret mitt til folk som mister hår og bestemte meg for å gjøre det. Det var spennende når frisøren klippet av håret og jeg var litt nervøs. Men når det var ferdig føltes det veldig bra." Det er mange mennesker som mister håret sitt av forskjellige grunner, det er kjipt uansett årsak. I bedriften vår ønsker vi å sette fokus på det å donere hår til de som mister det. Om du har langt hår og ønsker å donere kan du ta kontakt med oss slik at vi kan ordne sånn at du får gitt det bort. Håret bør helst være over 25 cm. Det kan være farget eller stripet, så lenge håret er sunt og friskt. Vi i Redd Håret UB ønsker å bidra her, og tilbyr da å klippe håret du vil donere bort, det er selvfølgelig gratis og uten kostnader. To jenter fra bedriften vår har allerede donert håret sitt, og de begge vil anbefale å gjøre det. Følg oss på IG @ redd.håret_ub  og Facebook @reddhaaret  Rud vgs ønsker å satse på entreprenørskap og innovasjon. Ungdomsbedrift (UB) bygger på prinsippet om å lære ved å gjøre. Elevene lærer å starte, drive og avvikle en ungdomsbedrift. I løpet av skoleåret får elevene bruke kunnskap fra ulike fag på en praktisk måte. Vi har mentorer fra lokalt arbeids- og næringsliv som er med som støttespillere med sin spisskompetanse, i tillegg til skolens lærere.      

Oppmelding til privatisteksamen

Har du behov for å ta opp fag, eller ta eksamen i et fag du ikke har fra før? Da kan du melde deg opp som privatist. Oppmeldingsperioden for våreksamen er 15. januar–1. februar.

Til toppen