Ny nettadresse!

Vi får ny nettadresse torsdag 11. mars: viken.no/rud-vgs

Ja, det er faktisk mulig! Elektro og datateknologi gir studiekompetanse med 3 år fordypning i realfag.

Fanny Elida Mo Rosvold ønsket seg muligheten for å gå på høyskole eller universitet etter fullført videregående. Hun likte matte og teoretiske fag, men hadde også lyst til å gjøre noe praktisk.

«Jeg ville ikke bare sitte i et klasserom og ha ren teori. Jeg er interessert i elektronikk og teknologi. Ved å velge dette utdanningsprogrammet, kunne jeg kombinere spennende teori og få relevant praksis innen fagområdet. I tillegg gir det meg studiekompetanse innenfor realfag, noe som er opptakskrav til blant annet ingeniørstudiet».

«Det beste med min studiehverdag er at undervisningen er bygd opp med en kombinasjon av praktisk og teoretisk arbeid, variasjon og en del frihet. Fagkombinasjonen er bra, selv om realfagene som matte og fysikk kan være litt krevende. Elektrofagene er særlig spennende fordi vi utfører mange interessante prosjekter. For tiden jobber vi med adgangssystemer og programmering». Fanny har ikke bestemt seg for hva hun ønsker å jobbe med senere, men er glad for at denne utdannelsen gir henne mange muligheter. «Det er aldri for sent å angre på valgene man tar. Det norske skolesystemet er heldigvis laget slik at det er mulig å foreta endringer og finne nye løsninger. Finner man noe som høres interessant ut så prøv det, legger hun til.»

I klassen er det et godt miljø hvor alle stiller opp og hjelper hverandre. Det er kun Fanny som er jente blant alle guttene, men hun syntes dette fungerer veldig bra. «Vi har vi et veldig fint og avslappet klassemiljø», sier Fanny avslutningsvis.

Klikk for stort bildeFanny Elida Mo Rosvold Kristine Krogh